Ingen resultater
Komplementær og alternativ behandling
Akupunktur, Biopati/naturopati, Columnaterapi, EFTMR-traumeterapi, Kinesiologi, Kranio-Sakral Terapi, Kropsterapi, Massage, Phytoterapi, Strukturel Integration, Urteterapi og Zoneterapi går under betegnelsen komplementær og alternativ behandling.
Fælles for disse behandlingsmetoder er et holistisk syn på krop og psyke.
Et symptom (smerte, ubehag) som f.eks. hovedpine kan behandles med nåle i bestemte akupunkturpunkter eller med tryk på fødder, kranie mv.
Behandleren ser i reglen et symptom som udtryk for en ubalance i kroppen, som behandleren genopretter gennem den valgte behandling.
Fælles for de nævnte behandlingsmetoder er, at de bygger på Kinesisk lægekunst, som har eksisteret i flere tusind år. Her ser man på kroppens energibalance Yin og Yang, meridianbaner, akupunkturpunkter, kost og urters påvirkning af krop, organer, psyke mv.
En komplementær og alternativ behandler vil i reglen indlede et behandlingsforløb med en samtale, hvor klienten fortæller om symptomer, livsstil, sygdomshistorik mm.
Med afsæt i denne samtale lægger behandleren en behandlingsplan og klienten får ofte et medansvar for at genoprette balancen f.eks. ved at justere på sin livsstil.
En stor del af befolkningen bruger komplementær og alternativ behandling alene, eller som et supplement til konventionel behandling.
Registreret Alternativ behandler (RAB)
Vælger du en behandler, som er Registreret Alternativ Behandler (RAB) får du sikkerhed for en veluddannet behandler, som følger retningslinjerne i God Klinisk Praksis.
Medlemmer hos Danske Terapeuter har som minimum gennemført en uddannelse som omfatter 660 undervisningstimer, afsluttet med skriftlig og mundtlig eksamen.
Der er endvidere krav om løbende efteruddannelse og opdatering af førstehjælp for at opretholde sin RAB registrering.